Avandes vertaalt

Vertalen is zoveel meer dan het omzetten van woorden van de ene taal naar de andere. Een professionele vertaler luistert naar de wensen van de opdrachtgever, kruipt in de huid van het lezerspubliek en geeft de doeltekst zo vorm dat deze niet als vertaling herkenbaar is. Dus: geen overbodige Engelse woorden, geen uitdrukkingen die te letterlijk zijn vertaald en geen restanten van Engelse zinsconstructies. Maar wel: een vlot leesbare Nederlandse tekst, die precies de juiste boodschap overbrengt en afgestemd is op uw specifieke lezerspubliek!

Als moedertaalspreker en gediplomeerd vertaler Engels-Nederlands weet Annemarie van de Sande, de persoon achter Avandes vertaalt & spreekt, precies waar de accenten moeten liggen in het Nederlands en in hoeverre de Nederlandse maatschappij en cultuur uw tekst beïnvloedt. Zij werkt graag nauw met u samen om zo goed mogelijk te snappen hoe uw onderwerp in elkaar steekt en welke terminologie voor uw vakgebied van toepassing is. Annemarie vindt het belangrijk om de lezer een tekst te presenteren die authentiek Nederlands klinkt, ook al gaat het om een vertaling. Daarvoor kan zij ook co-creatie toepassen: in overleg met u de brontekst herschrijven zodat deze precies past bij uw doelstelling.

Uiteraard is Avandes vertaalt & spreekt ook het juiste adres voor gecombineerde opdrachten van vertalen en inspreken! U heeft dan als voordeel dat uw vertaler ook meteen oog heeft voor de verschillen tussen een tekst op papier en de nuances van een gesproken boodschap. Zo kan een woordvolgorde die op papier lekker leest, een ware tongbreker zijn voor een spreker. Bovendien raakt Annemarie vast vertrouwd met uw tekst en kan ze al tijdens het vertaalproces nadenken over intonatie, tempo en timing.

Annemarie is opgeleid aan de ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen en vertaalt op verzoek en afhankelijk van het onderwerp ook van het Nederlands naar het Engels (afgestudeerd in beide talen op A-niveau). Annemarie is tevens lid van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV).

Avandes vertaalt onder andere educatieve materialen en software, commerciële teksten, (licht) medische teksten, materialen met betrekking tot hulpmiddelen en meer. Neem contact op voor de mogelijkheden.